Un tânăr din Odobeşti, judeţul Vrancea, a fost amendat cu 600 de lei pentru că a postat fotografii, comentarii şi clipuri video jignitoare pe pagina sa de Facebook şi pe un alt cont pe care-l administrează, postările vizând activitatea Primăriei oraşului. Este prima amendă de acest gen dată în judeţul Vrancea, potrivit News.ro.

În urma unui val de mesaje critice la adresa activităţii Primăriei şi a celor care o conduc, tânărul a fost reclamat la Primăria Odobeşti pe motiv că prin postările sale aduce grave prejudicii de imagine administraţiei publice locale şi primarului oraşului.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că a încălcat Legea 61/1991 privind normele de convieţuire socială şi ordinii şi liniştii publice. În procesul-verbal încheiat de către agentul de la Poliţia Oraşului Odobeşti care a dat amenda este specificat clar că sancţiunea vine ca urmare a postărilor făcute pe cele două conturi de Facebook.

Amenda a fost dată după ce recent Curtea Constituţională a decis că pagina personală a unei persoane de pe o reţea de socializare nu reprezintă spaţiu privat, ci unul public.