Samsung ar putea renunţa definitiv la brandul „Note”, ca urmare a imensului scandal al smartphone-urilor care iau foc.

Dincolo de pierderile financiare pe care renunţarea la un flagship le va aduce, Samsung are şi o mare problemă de imagine, principala victimă fiind chiar brandul Note, cel sub care au fost vândute până acum phablet-urile Samsung, potrivit News.ro.

Coreenii, conform unor surse apropiate companiei, au realizat un sondaj legat de încrederea în brandul Note, după scandalul exploziilor. Rezultatul sondajului a fost că mai mult de jumătate dintre respondenţi consideră că brandul Note are acum o conotaţie negativă şi că nu ar mai lua în calcul cumpărarea unui alt model.

Drept urmare, este logic ca Samsung să caute un înlocuitor. În fond, nu este nimic anormal în forma de capitalism actuală ca o problemă care a pus în pericol viaţa oamenilor să se rezolve cu un joc de imagine.

Pe de altă parte, Samsung nu va renunţa şi la brandul principal al diviziei sale de smartphone-uri. Galaxy este un brand prea puternic la acest moment şi nu a fost afectat de scandal în aceeaşi măsură ca ”Note”.

În ceea ce priveşte brandul pe care Samsung îl va folosi ca înlocuitor pentru răposatul Note, o supoziţie educată ar fi S-Pen, brand pe care Samsung l-a mai folosit coroborat cu telefoane mari care folosesc Stylus, cum a fost până acum cazul seriei Note.

Compania Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a anunţat marţi că opreşte definitiv producţia modelului Galaxy Note 7, din cauza unor noi probleme de calitate.