Facebook a lansat "Events", o nouă aplicaţie pentru dispozitive mobile, un fel de calendar care le permite utilizatorilor să găsească sau să regăsească evenimentele anunţate pe reţeaua de socializare care ar putea să le suscite interesul.

Aplicaţia "Events" este disponibilă de vineri, în SUA, utilizatorilor de iPhone, urmând ca în curând să fie lansată şi o versiune compatibilă Android, conform Facebook.

Aplicaţia permite vizualizarea cu uşurinţă a evenimentelor de care sunt interesaţi prietenii din lista Facebook a fiecărui utilizator, dar şi a evenimentelor anunţate pe paginile de Facebook la care utilizatorii au dat "Like". De asemenea, prin această aplicaţie utilizatorii sunt ţinuţi la curent şi cu evoluţia evenimentelor pentru care şi-au manifestat deja interesul. În plus, aplicaţia "Events" le recomandă utilizatorilor şi evenimente care se produc în apropierea lor, în oraşul în care locuiesc, spre exemplu.

Principala calitate a aplicaţiei este de a conferi vizibilitate evenimentelor care au fost anunţate de mai mult timp pe Facebook şi care ar putea fi trecute cu vederea, dispărând sub noile postări.

Compania Facebook nu şi-a ascuns niciodată strategia de a dezvolta o familie de aplicaţii mobile. Din această familie fac parte, deocamdată, aplicaţiile de mesagerie Messenger şi WhatsApp, care au fiecare peste 1 miliard de utilizatori, precum şi aplicaţia pentru fotografii Instagram, care adună peste 500 de milioane de utilizatori.

Digi 24