Unul dintre cele mai populare site-uri de torrente din lume se va închide săptămâna aceasta, conform Realitatea. Fondatorul site-ului IsoHunt, Gary Fung, a ajuns la o înţelegere cu studiourile de film americane, iar site-ul se va închide săptămâna aceasta. Reprezentanţii Motion Picture Association of America (MPAA), asociaţia marilor studiouri de film americane, se judeca cu Gary Fung încă din 2006. Acuzat că încurajează pirateria la scară largă, Fung declara că activităţile sale sunt protejate de legislaţia privind drepturile de autor - Digital Millennium Copyright Act.

Înţelegerea dintre Fung şi studiourile de film prevede ca în termen de şapte zile site-ul IsoHunt să fie închis definitiv, împreună cu alte trei domenii Podtropolis, TorrentBox şi Edtk-it.com, care redirecţionau utilizatorii către site-ul de torrente. De asemenea, Fung va trebui să plătească daune de 110 milioane de dolari.

În 2009, un judecător a decis ca site-ul să fie închis, însă acesta a continuat să opereze, serverele fiind mutate în Canada. isoHunt va fi închis definitiv pe 23 octombrie 2013.