Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat, miercuri, că va lansa un software update pe piaţa din Coreea de Sud care va limita la 60% capacitatea de încărcare a bateriei telefonului Galaxy Note 7, după mai multe incidente în care bateriile acestui telefon au luat foc, informează Agerpres citând agenţiile de presă AFP şi Reuters.

„Acest plan este pentru siguranţa consumatorilor” informează Samsung într-un mesaj publicitar apărut în cele mai mari cotidiene din Coreea de Sud.

Noul update se va face automat pentru utilizatorii sud-coreeni începând cu data de 20 septembrie, la o zi după ce Samsung ar urma să înlocuiască telefoanele Galaxy Note 7.

Un purtător de cuvânt de la Samsung a precizat că măsuri similare de siguranţă sunt avute în vedere şi pentru utilizatorii de peste hotare.

Decizia vine după ce Samsung Electronics a pierdut 14 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră în condiţiile în care la începutul acestei luni a anunţat că suspendă vânzarea telefoanelor Galaxy Note 7 şi de asemenea va înlocui dispozitivele vândute deja la nivel mondial, din cauza riscului de incendiu.

Grupul sud-coreean a vândut 2,5 milioane unităţi Galaxy Note 7 pe zece pieţe din întreaga lume.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputaţia şi profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurenţă crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum şi din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphones, chipuri de memorie şi televizoare.

Digi 24