Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a efectuat prima sa călătorie în Nigeria şi a vizitat tabăra CcHub din Yaba, o suburbie a capitalei Lagos, unde copiii învaţă programare: un loc considerat un adevărat ''hub'' al oraşului din punct de vedere al tehnicii, relatează joi Business Insider

.'Energia este aici uimitoare şi sunt încântat să învăţ cât mai multe'', a scris Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

Fondatorul celei mai cunoscute reţele de socializare din lume a participat şi la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu antreprenorii locali. În cadrul întâlnirii, Zuckerberg a subliniat că ideea realităţii virtuale este de mare viitor. ''Gândiţi-vă la toate lucrurile din viaţa voastră de azi care ar putea fi doar o aplicaţie în lumea aceea (virtuală, n.r.)... Cât de multe lucruri din viaţa voastră nu trebuie făcute de fapt fizic?'', le-a spus el nigerienilor prezenţi în sală.

Zuckerberg nu a ratat ocazia de a face jogging prin Lagos, ceea ce face ori de ficare dată când vizitează pentru prima dată o ţară. Însoţit de alţi alergători, el a străbătut podul Ikoyi din Lagos.

I-a făcut apoi o vizită lui Rosemary Njoku, care vinde localnicilor staţii Wi-Fi Express de la Facebook. Aceste dispozitive fac parte din programul Internet.org şi oferă ocazia utilizatorilor de a avea acces la internet la preţuri accesibile. ''Njoku este un exemplu minunat pentru modul în care antreprenorii pot să promoveze accesul la internet în lume'', a spus el.

În cadrul vizitei sale, fondatorul Facebook a vizitat şi start-upul nigerian Andela în care a investit 24 de milioane de dolari, prin care tinerii sunt încurajaţi să înveţe ştiinţa programării. Zuckerberg a apărut şi într-un videoclip hip-hop filmat la Nollywood, centrul industriei de film din Nigeria.