Google a lansat aplicaţia de mesagerie video Duo pentru a concura cu FaceTime al grupului Apple, Skype al Microsoft sau Messenger de la Facebook, scrie BBC News în ediţia sa online.

Serviciul nu este atât de diferit faţă de celelalte versiuni concurente de mesagerie video, însă cei de la Google susţin că o noutate ar fi aceea că utilizatorul poate decide dacă răspunde sau nu atunci când este apelat. Funcţia respectivă este denumită ''cioc, cioc'' similar unei sonerii de locuinţă.

Aplicaţia, care a fost anunţată încă din luna mai, funcţionează gratuit pe telefoanele mobile care au instalate sistemul de operare Android sau iOS al Apple.

Google susţine că toate convorbirile sunt criptate, iar rezoluţia video a conversaţiei se modifică în funcţie de viteza conexiunii la internet.

La fel ca şi serviciul FaceTime de pe sistemul iOS, Duo cere utilizatorului doar numărul telefonului mobil pentru a putea funcţiona.

Google a oferit posibilitatea conversaţiilor video încă din 2013 prin serviciul Hangouts. Duo este prima din cele două aplicaţii mobile pe care cei de la Google au anunţat că le vor lansa în acest an, notează BBC News.

AGERPRES