Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Miercuri - 26 aprilie 2017 7:04:35

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Rezoluţie ONU: Blocarea accesului la internet reprezintă încălcare a drepturilor omului


6 iulie 2016

citeşte totul despre:
internet,
blocare,
restrictionare,
acces,
onu,
rezolutie,
drepturile omuluirating     (16 vizualizări)

Consiliul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a adoptat o rezoluţie, ce nu are caracter obligatoriu, prin care sunt condamnate statele care în mod intenţionat restricţionează accesul la internet al cetăţenilor, relatează Agerpres.

Rezoluţia este fundamentată pe declaraţiile anterioare ale Naţiunilor Unite privind drepturile digitale, în special libertatea de expresie protejată prin prevederile articolului 19 al Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi reafirmă poziţia organizaţiei care face trimitere la faptul că „aceleaşi drepturi pe care oamenii le au când nu sunt conectaţi la internet, trebuie să fie protejate şi atunci când sunt conectaţi la internet”.

Documentul a fost adoptat prin consens vineri, însă au existat state care s-au opus adoptării precum Rusia, China, Arabia Saudită, Africa de Sud şi India. Aceste state au cerut ONU să scoată din proiectul de rezoluţie fragmentul care „condamnă fără echivoc măsurile de împiedicare sau întrerupere intenţionată a accesului către distribuirea informaţiilor în mediul online”.

Astfel de rezoluţii nu au valoare juridică obligatorie, însă exercită un tip de presiune asupra guvernelor şi oferă credibilitate şi suport acţiunilor activiştilor pentru drepturile digitale peste tot în lume.

Decizia Naţiunilor Unite vizează în special suspendarea funcţionării serviciilor de internet, de vreme ce guvernele lumii au început să folosească această metodă ca un mijloc de control al cetăţenilor chiar şi cu prilejul unor evenimente minore.

Serviciile de internet mobil au fost blocate în India şi Bahrein în timpul unor proteste locale, reţelele de socializare au fost blocate în Algeria pentru a împiedica studenţii să copieze la examenele naţionale. Luna trecută, după producerea atentatului terorist de la aeroportul din Istanbul accesul la site-urile de socializare a fost redus în Turcia. Potrivit grupului pentru sprijinirea drepturilor digitale Access Now, în 2015 au fost cel puţin 15 opriri ale funcţionării serviciilor de internet la nivel mondial, iar de la începutul lui 2016 cel puţin 20 astfel de incidente.

Digi 24


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Spune-mi draguto…ce inseamna sex?
– Sex este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar, el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa pe masa ceva bani…..
– Si ce inseamna sex bun?
– Sex bun este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar ,el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa o multime de bani pe masa….
– Si ce inseamna dragoste?
– Ah, dragostea este o inventie evreiasca ca sa nu-ti plateasca!
„Vor exista mereu oameni care te vor răni, aşa că trebuie să ai grijă în cine ai încredere a doua oară.” — Gabriel Garcia Marquez

Curs valutar
25 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.525 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1556 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3254 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online