Cercetătorii Pentagonului lucrează la dezvoltarea unei armuri de înaltă tehnologie care ar urma să confere soldaţilor  o forţă şi rezistenţă deosebite. Această armură „revoluţionară“, botezată „Tactical Assault Light Operator Suit“ (TALOC), va fi avea articulaţii similare unui schelet, pentru a-i permite soldatului să transporte echipamente grele, cu un calculator performant şi cu o protecţie anti-glonţ crescută, precum şi cu un sistem de control al semnelor vitale.

„Unele dintre tehnologiile preconizate pentru Talos conţin o armură avansată, calculatoare care permit soldatului să ştie unde se află în orice moment pe câmpul de luptă şi să comunice cu comandamentul, precum şi un sistem de alimentare electric şi un schelet exterior foarte mobil“, au precizat reprezentanţii armatei terestre americane. Comandamentul pentru operaţiuni speciale (US Special Operations Command), care controlează comando-urile de elită ale Marinei americane, Navy SEAL, şi ale armatei terestre, Army Rangers, a lansat un apel cercetătorilor, în urmă cu o lună, să prezinte proiecte bazate pe tehnologii care să poată fi încorporate într-o „armură de luptă inteligentă“. Proiectele vor putea fi prezentate până în septembrie 2014. Comandamentul militar şi responsabilii Pentagonului vor decide ulterior cum vor proceda, ţinând cont de constrângerile bugetare tot mai mari, a explicat purtătorul de cuvânt al comandamentului pentru cercetare, dezvoltare şi inginerie al armatei terestre, Roger Teel.

Această viitoare armură de luptă ar putea folosi, de asemenea, „un scut lichid", care aminteşte de filmele Terminator, dar această tehnologie nu este decât în primele stadii de dezvoltare, a explicat pentru AFP responsabilul american. Potrivit acestui proiect dezvoltat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), acest lichid s-ar solidifica cu o încărcătură magnetică sau electrică.
Ideea de a afişa pe un ecran, în casca unui soldat, amplasamentul forţelor pe un câmp de luptă este similară eforturilor deja în curs pentru dezvoltarea unei căşti destinate piloţilor de pe noul avion de vânătoare F-35, arată militarii. Acest proiect se înscrie într-o tendinţă actuală a cercetării care se concentrează pe interfaţa om-maşină, care urmăreşte să multiplice capacităţile unui simplu soldat. Proiectul a fost iniţiat de amiralul William McRaven, aflat la conducerea comandamentului de operaţiuni speciale şi devenit celebru pentru conducerea raidului Navy SEAL pentru uciderea lui Osama bin Laden, în mai 2011. Potrivit responsabililor militari ai proiectului, o estimare a costurilor acestuia este prematură. Deşi recunosc că Talos duce cu gândul la armura lui „Iron Man“, militarii subliniază că armura viitorului, va fi mult mai ancorată în realitate.