În ultimii aproape 20 de ani, România a trecut de la telefoanele cu doar câteva minute incluse, la 14,7 milioane de conexiuni de internet mobil de bandă largă. S-a ajuns aici după investiţii de milioane de euro făcute de companiile de telecomunicaţii, spun autorităţile. România s-a poziţionat într-un top al ţărilor cu cel mai rapid internet la preţuri mici.

Numărul utilizatorilor de internet mobil de mare viteză a crescut într-un singur an cu 22 de procente. În creştere sunt şi conexiunile fixe, un plus de 300.000 de conexiuni în 2015. Peste jumătate dintre ele permit viteze de peste 100 Mbps, potrivit ANCOM.

„Fără investiţiile operatorilor privaţi, internet service providerilor, companiilor telecom, nu vom putea menţine această viteză şi nu o vom putea mări, trebuie să urcăm către o societate a gigabyte-ului,” declară Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor.

România este astfel în topul ţărilor europene cu cel mai rapid internet, spune preşedintele ANCOM, prezent la gala Comunicaţii mobile.

„Are cele mai mici tarife şi pentru cele mai mari viteze din Europa cu cea mai largă disponibilitate din Europa,” spune Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Rata de utilizare a internetului mobil broadband a ajuns anul trecut la 74%. O creştere de peste 13 puncte procente faţă de finele anului 2014. 

Digi 24