Twitter va înceta să mai contorizeze fotografiile şi linkurile distribuite în limta de 140 de caractere a tweeturilor, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Modificarea, extrem de importantă, ar putea fi făcută în următoarele două săptămâni, însă compania nu a oferit niciun comentariu ziariştilor de la Bloomberg.

Însă, potrivit sursei citate, fondatorul Twitter Jack Dorsey spunea în luna ianuarie că explorează posibilitatea ca utilizatorii să scrie tweeturi mai lungi.

În prezent, linkurile ocupă 23 de caractere din cele 140, aşa că se reduce considerabil lungimea unei descrieri atunci când este distribuit.

Limita de 140 de caractere a fost introdusă la fondarea companiei, în 2006, înainte ca smartphone-urile să fie disponibile, utilizatorii fiind nevoiţi să scrie tweeturi în limita unui SMS.

Deşi Jack Dorsey a spus mereu de atunci că 140 de caractere înseamnă „o frumoasă constrângere, care inspiră la creativitate şi concizie”, compania încearcă să atragă toţi mai mulţi utilizatori, acţiunile scăzând cu peste 70% în ultimul an. Twitter a mărit deja până la 10.000 de caractere limita la conversaţiile private.

Digi 24