Coreea de Sud a înregistrat în februarie un nivel record al ratei şomajului, de 4,9%, cel mai mare din ultimii şase ani, iar inteligenţa artificială începe să înlocuiască resursa umană, potrivit datelor transmise Ministerului Economiei de Sorin Toader, consilier economic al Biroului de Promovare Comercială Economică din Seul.

Directorul Băncii Centrale din Republica Coreea (BOK) a declarat recent că obiectivul final al politicilor economice care trebuie luate urgent de Executivul de la Seul îl constitue crearea de locuri de muncă de calitate superioară pentru menţinerea nivelului de bunăstare a populaţiei.

Găsirea unui loc de muncă rămâne o sarcină dificilă.

Condiţiile de pe piaţa locurilor de muncă continuă să se deterioreze, în parte, ca urmare a progreselor înregistrate în domeniul noilor tehnologii, inclusiv inteligenţa artificială, care încep, din ce în ce mai mult, să înlocuiască resursa umană, chiar şi în cazul acelor locuri de muncă mai solicitante sau care necesită o atenţie deosebită.

Coreenii cred că este necesară pregătirea pentru o nouă eră, în care rata de dezvoltare tehnologică continuă să accelereze. De asemenea, ei consideră că este necesară modificarea sistemului actual de învăţământ pentru a ajuta populaţia în procesul de pregătire pentru noile nevoi ale pieţei locurilor de muncă.

Agerpres