Fanii trilogiei "Înapoi în viitor" sunt mulţumiţi după ce Nike a prezentat miercuri, la New York, prima încălţăminte sport cu legare automată a şireturilor, amintind de cea purtată de Marty McFly în al doilea film al seriei.

Botezată HyperAdapt 1.0, încălţămintea revoluţionară are captatori la nivelul călcâiului, care activează legarea de îndată ce piciorul a intrat bine în gheată. Disponibile în trei culori (negru, alb sau gri), ghetele vor fi în magazine aproape de sfârşitul anului, potrivit PDG-ului Nike, Mark Parker. Ar putea fi prin urmare un frumos cadou de Crăciun. Încălţămintea poate fi procurată totuşi începând din vară, cu condiţia înscrierii gratuite în club Nike+.

În 21 octombrie 2015, chiar în ziua în care Marty McFly apărea în viitor în film, Nike dezvăluia Air Mags, modelul pe care îl purta eroul trilogiei. Modelul a fost disponibil totuşi în ediţie limitată, profiturile fiind vărsate fundaţiei actorului Michael J. Fox (Marty McFly în film), care luptă împotriva bolii Parkinson. AGERPRES

Vezi VIDEO aici