Lansate cu ocazia Consumer Electronics Show din Las Vegas de la începutul anului, noile camere de acţiune Sony Action Cam şi HDR-AS50R sunt perfecte pentru amatorii de senzaţii tari şi sporturi extreme. Camerele video sunt echipate cu un sistem special de stabilizare a imaginii numit Steady Shot şi înregistrează video full HD la 100 de fps. În plus modul timelapse care realizează secvenţe 4K permit înregistrarea uşoară a secvenţelor dinamice de acţiune.

Camerele vor fi compatibile cu o serie generoasă de accesorii printre care şi carcase subacvatice ce le vor permite camerelor Sony să fie scufundate la 60 de metri adâncime. În plus ambele modele sunt echipate cu o montura de trepied spre deosebire de versiunile de anul trecut care aveau nevoie de un adaptor special pentru asta.

Camerele au un senzor CMOS iluminat din spate de 11,1 megapixeli, un obiectiv Zeiss Tessar care garantează o claritate foarte bună a imaginilor şi un nivel impresionant de detalii precum şi un mod zoom foarte fluid.

Camerele vor fi disponibile în curând şi pe piaţă din România şi vor costa în jur de 300 de euro.

Digi 24