Facebook anunţă o schimbare importantă în ceea ce priveşte poza de profil a utilizatorilor. În loc de imagine, se poate încărca un clip de maxim 7 secunde, care să rulează în mod repetat.

De asemenea, Mark Zuckerberg a spus că pe versiunea de mobil a reţelei de socializare imaginea de profil va fi poziţionată pe mijloc, iar utilizatorii vor putea pune şi o descriere sub poză.

Mai mult, Facebook va permite să vă puneţi la profil şi imagini temporare. De exemplu, dacă participaţi la o competiţie, puteţi seta ca o imagine pe care o consideraţi reprezentativă să fie afişată pe o anumită perioadă de timp.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, reprezentanţii Facebook au anunţat că lucrează la un nou buton. Potrivit fondatorului şi liderului companiei, Mark Zuckerberg, noul buton ar putea intra în teste în curând.

În cadrul unei sesiuni de întrebări-răspunsuri cu public, ce a avut loc în Menlo Park din Silicon Valley, Mark Zuckerberg a fost de un utilizator al reţelei de socializare de ce nu există şi butoane de „regret”, „interesant” sau „nu îmi place”.

„Oamenii cer butonul dislike de mai mulţi ani, iar azi este o zi specială, pentru că este ziua în care pot spune că lucrăm la acest lucru şi suntem aproape să demarăm un test. Nu vrem să creăm doar butonul „nu îmi place”, pentru că nu vrem să transformăm Facebook într-un forum în care oamenii să voteze pro sau contra a ceea ce postează alţii”, a spus Mark Zuckerberg.

Şeful Facebook a precizat că cei mai mulţi dintre utilizatori vor un buton prin care să-şi exprime „empatia” cu anumite evenimente triste, precum decese, care nu sunt chiar potrivite cu butonul „like”.