Susan Wojcicki, directorul executiv pus de Google în fruntea YouTube, este una dintre cele mai puternice femei din business-ul mondial, coordonând o platformă cu milioane de vizitatori. În prezent, averea lui Wojcicki estimată de Forbes la 300 de milioane de dolari.

Susan Diane Wojcicki s-a născut în anul 1968 în California. Ea a studiat istoria şi literatura, iar în 1990 a absolvit la Harvard. Când era mică, Wojcicki îşi dorea o diplomă în economie, aşa că în 1993 a obţinut diploma de master în ştiinţele economiei la Universitatea din California, dar şi una în administrarea afacerilor la UCLA.

Wojcicki a fost un copil model şi un student conştiincios şi nu a avut niciodată perioade de rebeliune. „Era o fetiţă plictisitoare. Singurul lucru ciudat pe care l-a făcut a fost să plece în India ca să devină fotograf, imediat după ce a terminat studiile la Harvard. Acolo ea a lucrat la companii de salubrizare şi pentru mici firme din domeniul tehnologiei”, a spus Esther Wojcicki, mama lui Susan, pentru revista Time, citată de Ziarul Financiar.

În anul 2014, Susan Diane Wojcicki a devenit şefa Youtube, platformă care a fost cumpărată de Google pentru 1,65 de miliarde de dolari în urmă cu 9 ani. Youtube este a treia cea mai mare „destinaţie online” pe care o aleg utilizatorii de internet/ Din cei 3,2 miliarde de oameni care au conexiune la internet, mai mult de un miliard aleg Youtube. Conform unor studii realizate în Statele Unite ale Americii în anul 2014, 66% dintre copii intră zilnic pe YouTube, 72% dintre aceştia având între 6 şi 8 ani. Potrivit site-ului adweek.com, YouTube ar putea valora peste 40 de miliarde de dolari.