Mark Zuckerberg, fondator al companiei Facebook, a anunţat, joi, că această reţea de socializare a depăşit pentru prima dată în istorie pragul de 1 miliard de utilizatori într-o singură zi, informează bbc.com.

Această performanţă a fost realizată luni, atunci când "una din 7 persoane de pe Terra a folosit Facebook pentru a se conecta cu prietenii şi familia sa", a precizat Mark Zuckerberg.

Facebook are aproape 1,5 miliarde de utilizatori care se conectează cel puţin o dată pe lună pe această platformă de socializare.

Compania americană a ajuns la pragul de 1 miliard de utilizatori unici în octombrie 2012.

Compania Facebook a fost înfiinţată în 2004, de Mark Zuckerberg, pe vremea când acesta era student la Universitatea Harvard.

Într-un mesaj publicat pe contul său oficial, joi, Mark Zuckerberg a spus că numărul persoanelor care vor utiliza această reţea de socializare va continua să crească.

În iulie, reprezentanţii companiei americane au declarat că peste jumătate din numărul total al internauţilor din lumea întreagă accesează Facebook cel puţin o dată pe lună.

Statele Unite ale Americii, Europa şi India sunt regiunile de pe Terra în care există cel mai mare număr de utilizatori ai platformei Facebook. La polul opus se află Africa, mare parte din Asia şi America Latină, iar strategiile Facebook se concentrează în prezent pe aceste regiuni.