TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:30:42

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


A murit inventatorul mouseului


5 iulie 2013

citeşte totul despre:
alzheimer,
apple,
computer,
computerele,
germane,
maladia,
mouseul,
engelbart,
urias,
portland,
vizionarul,
electronist,
oficial,
macintosh,
exteriorulrating     (25 vizualizări)

Doug Engelbart, inventatorul unuia dintre cele mai utilizate gadgeturi ale momentului, mouse-ul, a murit la vârsta de 88 de ani.

Vizionarul suferea de insuficienţă renală acută şi a decedat în locuinţa sa din Califonia. El suferea, de asemenea, şi de maladia Alzheimer, potrivia uneia dintre fiicele ale, Diana Engelbart Mangan.

Engelbart s-a născut în Portland, Oregon, pe 30 ianuarie 1925, într-o familie cu descendenţe germane, suedeze şi norvegiene. Tatăl său a fost electronist, mama sa era casnică, iar Doug şi-a făcut studiile în inginerie electrică la Universitatea de Stat din Oregon. A activat în Marina SUA, ca tehnician radar, timp de doi ani, fiind detaşat în Filipine.

Încă din anii 1950 - 1960, Engelbart îşi imagina ziua în care computerele vor ajuta oamenii să îşi facă cunoscute ideile şi să rezolve problemele în metode neînchipuite până atunci. Speranţa lui stătea în calculatoare care să poată fi folosite intuitiv, într-o manieră uşoară pentru utilizatori. Una dintre cele mai mari invenţii ale lui Engelbart a fost mouse-ul, pe care l-a dezvoltat în anii '60 şi l-a înregistrat oficial în 1970. La început, mouse-ul era format dintr-o carcasă de lemn care acoperea două rotiţe din metal.

Ideea operării unui computer cu un element aflat în exteriorul său a fost un pas uriaş, gândit de Engelbart. Mouse-ul a fost pus comercializat pentru prima dată de-abia în 1984, odată cu lansarea revoluţionarului MacIntosh de la Apple.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online