Un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică arată că mai bine de o treime din români au navigat pe internet în 2014.
Cei mai mulţi, 70,3%, au intrat pe net pentru a citi site-uri de ştiri şi bloguri. 65,7% au căutat informaţii despre diverse bunuri pe care doreau să le cumpere sau s-au interesat de servicii de care aveau nevoie.

De asemenea, 45,5% au intrat pe internet pentru jocuri online, pentru a descărca jocuri, imagini, filme sau muzică. Cei de la INS mai spun şi că printre cele mai frecvente scopuri pentru care a fost accesat Internetul în ultimele 3 luni din anul 2014 se află cele legate de comunicare, în special corespondenţa prin e-mail (78,6% din persoanele care au utilizat Internetul în ultimele 3 luni), dar şi participarea la reţele de socializare (67%).

Dacă cea mai mare proporţie de salariaţi, 75%, este interesată de accesul la informaţii pe internet, şomerii (77%) folosesc interenetul pentru a comunica prin e-mail sau la căutarea de bunuri şi servicii.

De asemenea, pensionarii care au acces la internet se uită pe site-urile de ştiri, iar elevii, în proporţie de 86,6% comunică pe reţelele de socializare. La sfârşitul anului trecut, 9,4 milioane de români erau utilizatori de internet.