Josh Greenberg, unul dintre cofondatorii site-ului Grooveshark, un pionier în materie de streaming muzical, a fost găsit decedat. Nu se ştie cauza decesului, dar nu sunt elemente care să indice că ar fi vorba despre o crimă sau o sinucidere, spune poliţia.

Creat în 2006 de trei studenţi ai Universităţii din Florida, Grooveshark a fost unul dintre primele site-uri care a permis să fie ascultată gratis muzică la cerere. Proprietarii site-ului nu au plătit însă drepturile de autor. La 30 aprilie, site-ul, care avea 30 de milioane de utilizatori pe lună, s-a închis. Daţi în judecată, fondatorii Grooveshark riscau o amendă de 736 de milioane de dolari.

„Potrivit unei înţelegeri cu marile case de discuri, am acceptat să ne încetăm imediat operaţiunile, să ştergem toate fişierele din stoc ce sunt protejate de drepturi de autor şi să renunţăm la proprietatea site-ului, a aplicaţiilor noastre pentru mobile şi la proprietatea noastră intelectuală, inclusiv la atestatele şi la drepturile noastre de autor”, explicau la acea vreme fondatorii site-ul Grooveshark.

Digi 24