Tehnologia LED le dă mai multă libertate de creativitate producătorilor. Cei de la Philips au făcut primul pas şi au prezentat primul bec cu o formă plată. Preţul este de aproximativ 10 dolari.

Philips Slimstyle LED luminează cât un bec clasic de 60W. Asta înseamnă că are un consum de doar 10,5W şi o durată de viaţă de aproximativ 25.000 de ore.

Becurile controlate prin smartphone şi tabletă

Tot în ceea ce priveşte becurile, au început să crească în popularitate şi cele care sunt controlate prin smartphone sau tabletă. Primul bec de acest tip a fost dezvoltat tot de Philps. Sistemul Hue, aşa cum a fost denumit de cei de la Philips, se conectează la un router de internet wireless. În pachetul de bază sunt incluse trei becuri, o telecomandă dedicată şi un dispozitiv care preia comenzile de pe smartphone sau tabletă.

Cei care vor să-şi folosească gadgeturile mobile pentru a stinge sau aprinde lumina trebuie să instaleze Philips Hue, o aplicaţie dedicată care se găseşte atât în iTunes cât şi în Android Market. Aplicaţia are mai multe presetări de lumină precum „Energizare”, „Pentru citit” sau „Relaxare”.

Becurile îşi vor combina culorile în funcţie de starea pe care o ai. Poţi seta să fie mai mult roşu sau verde în cameră sau să transformi totul într-un curcubeu.

Becul care stă aprins şi după ce a picat curentul

Un alt proiect interesant al unui bec, prezentat de curând, este şi SmartCharge LED. Acest bec nu se stinge atunci când pică curentul sau mai stă aprins câteva secunde până ajungi la veioză sau în pat, spun cei de la gizmag.com.

Becul are încorporat un acumulator care începe să alimenteze cu energie atunci când rămâne fără sursă de curent. Şi mai interesant este faptul că e dotat şi cu un senzor special care e capabil să determine dacă întreruperea este cauzată de o pană de curent sau e de la întrerupător.

Becul SmartCharge are o durată de viaţă de până la 40.000 de ore, iar acumulatorul se poate înlocui după aproximativ 350 de cicluri de încărcare. Un astfel de bec ajunge la aproximativ 35 de euro.