Boeing a brevetat un scut de energie care ar putea proteja vehiculele, navele şi avioanele militare de explozii. Cei de la Boeing s-au inspirit chiar din filmele SF şi dispun de tehnologia punerii parţiale în practică a conceputului. În calea undei de şoc este creat un perete de plasmă care îşi poate schimba densitatea în funcţie de condiţiile din mediul înconjurător. Totul este în fază de proiect, însă fabricarea scutului este posibilă.

Tehnologia presupune folosirea de senzori, un sistem laser şi generatoare de electricitate şi microunde. Atunci când sunt activate, aceste componente produc un câmp de plasmă în calea undei de şoc a unei explozii. În acelaşi timp, este generat un câmp electromagnetic care ţine menţine plasma stabilă.

Spre deosebire de scuturile de forţă din filmele SF, cel produs de Boeing nu poate face faţă unui atac direct. Adică nu opreşte o rachetă sau o grenadă, ci doar suflul exploziei.

Însă poate fi combinat cu tehnologii deja existente, precum interceptoarele Trophy produse de israelienii de la Rafael pentru protejarea tancurilor. Sistemul detonează în aer rachetele inamice, însă nu protejează tancul de suflul exploziei. Adică tocmai ce ar putea face scutul Boeing.

Sursa: digi24.ro