Mai multe pagini de internet ale Centrului de Comandă al armatei americane au fost ţinta unor atacuri cibernetice, la fel cum, în ultimele zile au fost atacate câteva sute de pagini de internet din Franţa. Conturile de Twitter şi de YouTube ale comandamentului american, precum şi paginile de internet ale catedralei din Nantes sau ale Palatului papal din Avignon, au fost preluate câteva zeci de minute de hackeri care pretind că fac parte din organizaţia Statul Islamic.

Pe cele două conturi au fost postate mai multe mesaje care-i vizează pe militarii americani, printre care "Nu ne vom opri, ştim totul despre voi şi familiile voastre" şi "Păziţi-vă spatele, soldaţi americani, venim!"

De asemenea, jihadiştii au postat pe Internet mai multe documente secrete ale armatei, printre care şi liste cu numerele de telefon ale unor ofiţeri şi adresele acestora.

Aceiaşi hackeri susţin că sunt responsabili şi de atacul cibernetic asupra conturilor de Twitter ale unei televiziuni şi unui ziar din SUA. În replică la atacurile Statului Islamic, hackerii Anonymous au anunţat că au dezactivat mai multe site-uri folosite de jihadişti.

În Franţa, pe de altă parte, au avut loc sute de atacuri cibernetice, după atentatele teroriste de săptămâna trecută. Printre site-urile vizate se numără cele ale unor şcoli, biserici şi fundaţii, iar atacurile au fost revendicate de aşa-zişi jihadişti. 

Hackerii au postat ameninţări la adresa militarilor americani, semnând cu numele "CyberCaliphate" (CalifatCibernetic) sau "Stat Islamic în Irak şi Siria".

Digi 24