La 5 ianuarie 2015, Jason Scott, fondatorul Echipei Arhivă (The Archive Team) şi unul din administratorii site-ului Internet Archive (https://archive.org/index.php), a anunţat, pe propriul blog (http://ascii.textfiles.com/archives/4487), că Arhiva on-line, pe care o reprezintă, a ajuns să cuprindă peste 2000 de jocuri video clasice, din era MS-DOS.

Conform postării lui Jason Scott, toate jocurile amintite pot fi jucate direct din browserul de Internet, fără a fi necesară descărcarea şi instalarea lor pe Hard Disk. Jocurile sunt rulate cu ajutorul programului EM-DOSBOX, un emulator al vechii platforme MS DOS, populară la începutul anilor '90.

Totuşi, cei care doresc să încerce jocurile video din noua colecţie trebuie să ţină cont de două lucruri. Mai întâi, emulatorul de mai sus se află în stadiul de beta, ceea ce înseamnă că este posibil să experimenteze anumite erori de funcţionare.

Din categoria de jocuri Role-Playing, Internet Archive cuprinde titluri clasice precum The Hobbit, lansat în 1983; Moonstone: A Hard Days Knight, apărut în 1992, o combinaţie de RPG cu strategie în timp real; Rogue, un alt joc din 1983 şi un episod al faimoasei serii Zelda.

Nostalgicii jocurilor de simulare, strategie şi management îşi vor putea testa din nou abilităţile de lider jucând Railroad Tycoon Deluxe (1993); Master of Orion (1993), una din primele strategii spaţiale; Populous (1989), jocul în care ajungi să hotărăşti soarta unor întregi populaţii virtuale.

O altă categorie ce cu siguranţă atrage numeroşi pasionaţi este cea a shooterelor, putând fi încercate titluri care au definit genul, precum The Ultimate DOOM (1995); Duke Nukem 3D (1996) sau Wolfenstein 3D, apărut în 1992, principala inspiraţie a titlurilor gen run-and-gun.

Arhiva Internet (The Internet Archive) este o bibliotecă digitală, gratuită, ale cărei servere sunt localizate, în principal, în San Francisco. Rostul ei este de a asigura accesul universal la informaţie universală. În acest sens, permite accesarea gratuită a unor colecţii impresionante de materiale digitale, care includ site-uri întregi, în prezent închise, muzică, aproape trei milioane de cărţi cărora nu li se mai aplică drepturile de autor etc. Site-ul Internet Archive a fost înfiinţat în 1996, de către americanul Brewster Kahle.