De multe ori, utilizatorii de telefonie mobilă susţin că le sunt ascultate conversaţiile la telefon de către altcineva. Ba auzim un ecou atunci când vorbim la telefon, ba conversaţia se întrerupe brusc, ba auzim zgomote ciudate în timpul convorbirii...Mai mult ca sigur mulţi dintre dumneavoastră şi-au pus această întrebare, întrebare mult mai apăsătoare atunci când utilizatorul telefonului este o persoană publică.

În cazul în care şi dumneavoastră aveţi acea v-aţi pus vreodată aceeaşi întrebare, vă prezentăm câteva semne care ar putea demonstra faptul că telefoanele mobile pe care le utilizaţi frecvent s-ar putea să fie în categoria celor interceptate.

Apelul la 544

Se pare că dacă apelaţi numărul 544 de pe telefonul mobil, iar la capătul firului se aude un sunet de fundat neobişnuit, e semn clar că telefonul vă este interceptat. În cazul în care vă răspunde un robot care spune „ai tastat un număr greşit”, înseamnă că telefonul nu vă este ascultat.

Supraîncâlzirea

Încalzirea acumulatorului, în regimul de aşteptare, poate însemna că o aplicaţie-spion funcţionează în aparatul vostru, scrie 9am.

Descărcarea rapidă

Dacă telefonul trebuie reîncărcat mai des – acesta poate fi un semn că aplicaţiile – spion folosesc intensiv energia acumulatorului, mai informează 9am.

Deconectarea

Un alt semn al posibilei interceptari este deconectarea prea lentă a telefonului mobil.

Operator neobişnuit

Potrivit 9am, dacă în timpul căutarii unei reţele, telefonul găseşte operatori neobişnuiţi sub forma unui şir de cifre, ceva nu este în regulă.

Zgomote ciudate

Dacă în timpul convorbirii puteţi identifica zgomote străine ca foşnete, ecouri, pocnituri ar fi un alt semn clar al posibilelor interceptări.

Iluminatul nejustificat

Dacă ecranul telefonului iluminează fără vreun motiv anume, există posibilitatea ca acesta sa fie interceptat.

SURSA: 9am.ro