Dronele sunt unele dintre cele mai populare cadouri din acest sezon. Zecii de mii de oameni, de pe tot globul, au găsit astfel de aparate sub bradul de Crăciun, mai ales datorită faptului că preţurile au scăzut foarte mult. Un model simplu, dar care poate filma sau face poze, se poate cumpăra de la magazinele online din străinătate cu preţuri începând de la 50 de dolari.

Dar popularizarea acestor obiecte zburătoare pune alte probleme. În Statele Unite şi Australia, autorităţile aeronautice vor să introducă noi reglementări pentru a controla zborul dronelor. Iar în Marea Britanie, oficialii sunt îngrijoraţi că vor primi mai multe plângeri legate de încălcări ale intimităţii.

Consolele de jocuri sunt şi ele printre cele mai populare cadouri de Crăciun. Potrivit celor de la Amazon, atât Xbox One, cât şi PlayStation 4 sunt în topul celor mai vândute produse în această perioadă, asta deşi preţurile depăşesc 350 de dolari. Bineînţeles, o consolă nu poate fi dată fără jocurile aferente, iar asta mai adaugă cel puţin 40 de dolari la factura finală.

Smartphone-urile, tabletele dar şi ceasurile inteligente sunt şi ele la mare căutare. Bineînţeles, cu accesoriile de rigoare, precum carcase colorate sau căşti, pentru a personaliza noul produs.

Cumpărătorii nu au trecut cu vederea nici cadourile clasice, precum parfumurile, bijuteriile sau ceasurile. Aici, oferta era extrem de variată, pentru orice gust sau buget. Preţurile încep de la câţiva dolari şi pot ajunge foarte uşor la câteva zeci de mii.

Una dintre cele mai inedite idei pentru un cadou de Crăciun vine din partea unui site american. Pentru doar 50 de dolari, se poate cumpăra o bucată de teren în Irlanda. E drept, suprafaţa este mică, de circa 0,01 metri pătraţi, dar cumpărătorul primeşte toate documentele legale de proprietate şi poze cu noul domeniu.