Noul serviciu Facebook Messenger, care a fost lansat la nivel internaţional în luna iulie, a ajuns la peste 500 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună, potrivit AFP, conform Mediafax.
 
"În prezent, peste 500 de milioane de persoane folosesc Facebook Messenger în fiecare lună", a anunţat compania Facebook.
 
Facebook a anunţat în aprilie că vrea să îi determine pe utilizatorii care accesează platforma de pe dispozitive mobile care au instalate sisteme de operare iOS şi Android să folosească o aplicaţie separată pentru a dialoga în scris cu contactele lor de pe această reţea de socializare. Serviciul de mesagerie instant al Facebook a fost lansat în 2011.
 
În luna iulie, utilizatorii platformei Facebook au început să fie forţaţi să instaleze o aplicaţie separată pentru serviciul de mesagerie. 
 
Decizia de a impune instalarea acestei aplicaţii a creat la momentul respectiv nemulţumire în rândul utilizatorilor reţelei de socializare Facebook.
 
La momentul respectiv, aplicaţia Messenger era folosită de peste 200 de milioane de persoane în fiecare lună.
 
Facebook este cea mai mare reţea de socializare din lume, având 1,35 de miliarde de utilizatori activi în fiecare lună, fapt care înseamnă că aproape jumătate din populaţia conectată la internet la nivel mondial foloseşte această platformă măcar o dată pe lună, după cum relata la sfârşitul lunii octombrie publicaţia The Wall Street Journal.

Totodată, Facebook a cumpărat în acest an aplicaţia de mesagerie mobilă pe internet WhatsApp, cu 19 miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziţie din istoria companiei. WhatsApp, care oferă o soluţie ieftină pentru înlocuirea mesajelor trimise pe telefon, are 600 de milioane de utilizatori la nivel mondial.