Steve Jobs nu dădea voie propriilor copii să folosească iPad-urile şi le limita în general accesul la Internet, deşi încerca să convingă milioane de oameni să achiziţioneze gadgeturile şic, dar scumpe, de la Apple, relatează online The Independent. Dezvăluirea şocantă, potrivit căreia copiii lui Jobs nu erau super-pasionaţi de tehnologie, a fost făcută de jurnalistul american Nick Bilton, care a reamintit o conversaţie, purtată în 2010, cu cofondatorul Apple, cu un an înainte de moartea acestuia.

Jobs l-a sunat pentru a se plânge, după ce acesta scrisese despre o aparentă scădere a vânzărilor la iPad, la scurt timp după lansarea sa pe piaţă. Bilton, care scria la New York Times, aminteşte că, după ce "Jobs l-a tocat mărunt" pe această temă i-a dat un răspuns şocant la o întrebare prin care jurnalistul dorea să schimbe subiectul.

"Deci, probabil copiii dumneavoastră iubesc iPad-ul?", l-a întrebat Bilton pe Jobs. "Nici nu l-au folosit. Avem grijă câtă tehnologie folosesc copiii acasă", i-a mărturisit Jobs. De altfel, Walter Isaacson, autorul biografiei intitulată simplu "Steve Jobs",  i-a povestit mai târziu că "în fiecare seară, Steve insista să fie luată cina la masa impunătoare din bucătăria lor şi să se discute despre cărţi, istorie şi o mulţime de lucruri". "Nimeni nu scotea iPad-ul sau laptopul. Copiii nu păreau deloc dependenţi de (astfel de) dispozitive", a povestit el.

Sursa: Agerpres

(CC)