Aproximativ 4,93 milioane de conturi de Gmail, nume si parole au fost publicate marţi, pe un forum rusesc. Google susţine că securitatea userilor săi nu a fost afectată. ”Securiatatea utilizatorilor noştri este prioritate zero pentru noi” a declarat după incident, un oficial Google pentru thenextweb.com. “Nu avem nicio dovadă sau urmă că sistemele noastre au fost compromise, dar de fiecare dată când aflăm că există această posibilitate, intervenim pentru a ajuta userii să îşi securizeze contul” a mai precizat oficialul.

Ulterior, administratorii forumului rusesc pe care au fost publicate datele de logare a aproape 5 milioane de utilizatori Gmail au lăsat doar numele conturilor, nu şi parolele. Userul forumului rusesc ce îşi zice tvskit, susţine că 60 la sută dintre parolele publicate sunt valide.

Listele cu conturi Google conţin in principal conturi de limba engleză de google.com, spaniole google.es sau conturi rusesti. Documentul pare să compileze date dintr-o perioadă lungă de timp.

Vrei să vezi dacă eşti şi tu pe lista conturilor de Gmail sparte? Poti intra pe isleaked.com, unde introduci adresa ta de email si verifici. Cea mai bună soluţie însă dacă bănuieşti că ti-a fost spart contul este să îţi schimbi parola, fie că eşti sau nu pe listă.

(CI)