TITLURILE ZILEI:
• Un tramvai numit...maidan! FOTO    • Grindeanu: În iunie se vor lansa pe SEAP licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu şi tronsonul Piteşti-Craiova    • Înălţarea Domnului, sărbătorită joi. Este şi Ziua Eroilor    • Ştii ce spune cafeaua preferată despre partenerul tău?    • Câţi bani câştigă un şofer Uber într-o lună    • Locuitorii a şapte oraşe pot ieşi mai repede la pensie    • Călcaţi pe coadă în tur, “lupii” i-au “muşcat” de cinci ori pe vălenari la ei acasă!    • Pensionarii, victime ale unei noi metode de înşelăciune    • Iaşi: Un tânăr a stat peste şase ore pe acoperişul unui hotel de 13 etaje din centrul oraşului şi a ameninţat că se aruncă    • Bancul zilei din data de 25 mai 2017    • Maxima zilei - 25 mai 2017    • Un tramvai numit...maidan! FOTO    • Grindeanu: În iunie se vor lansa pe SEAP licitaţiile pentru loturile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti-Sibiu şi tronsonul Piteşti-Craiova    • Înălţarea Domnului, sărbătorită joi. Este şi Ziua Eroilor    • Ştii ce spune cafeaua preferată despre partenerul tău?    • Câţi bani câştigă un şofer Uber într-o lună    • Locuitorii a şapte oraşe pot ieşi mai repede la pensie    • Călcaţi pe coadă în tur, “lupii” i-au “muşcat” de cinci ori pe vălenari la ei acasă!    • Pensionarii, victime ale unei noi metode de înşelăciune    • Iaşi: Un tânăr a stat peste şase ore pe acoperişul unui hotel de 13 etaje din centrul oraşului şi a ameninţat că se aruncă    • Bancul zilei din data de 25 mai 2017    • Maxima zilei - 25 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Joi - 25 mai 2017 7:24:18

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Metropolitan Opera din New York vrea să renunţe la publicul vârstnic


7 mai 2017

citeşte totul despre:
opera,
new york,
aniversare,
context,
institutie,
teatrurating     (72 vizualizări)

Metropolitan Opera din New York se pregăteşte să sărbătorească a 50-a aniversare de la prima stagiune la Lincoln Center, duminică, într-un context incert pentru prestigioasa instituţie, ca de altfel pentru multe teatre, care sunt nevoite să-şi reînnoiască publicul, potrivit AFP.

Gala de duminică marchează 50 de ani nu de la naşterea MET, care datează de 134 de ani, ci de la prima stagiune care s-a mutat la Lincoln Center.

Concertul de gală, prevăzut pentru duminică seară în sala grandioasă de la Lincoln Center din Manhattan, va fi ocazia prin care publicul va auzi voci internaţionale, precum spaniolul Placido Domingo sau foarte populara soprană Renée Fleming.

Dineul, care costă 3.000 de dolari de persoană, cea mai mare gală organizată de MET din 2009, coincide cu sfârşitul unui stagiuni bogate în solo-uri puternice şi decoruri demne de muzee, cu un cor şi o orchestră care sunt printre cele mai reputate din lume. 

Însă viitorul Metropolitan Opera este incert, deoarece compania se luptă să reînnoiască un public îmbătrânit, oferind bilete cu un preţ mediu de 150 de dolari. 

În 2008, mai multe reprezentaţii s-au jucat cu casa închisă, şi aproape 90% din costuri au fost acoperite. În 2015, acest procent a scăzut la 69%, potrivit ultimului raport financiar al instituţiei. 

Cu un buget anual de 300 de milioane de dolari, Metropolitan Opera are "grave probleme", explică Charles Affron, autorul unei cărţi despre acest teatru. "Publicul devine din ce în ce mai restrâns". 

Directorul general, Peter Gelb, spune că stagiunea 2016-2017 a permis redresarea "cu uşurinţă" a vânzărilor pentru prima dată după mulţi ani. Dar recunoaşte că mai sunt multe de făcut, în special în direcţia şcolilor. 

"Lumea operei este în tranziţie, noi înlocuim un public vârstnic cu unul tânăr", a spus el. "Problema este cum să se facă acest schimb rapid". 

Met a strălucit în epocă nu numai datorită tenorilor şi divelor, ci şi acusticii excepţionale şi unei săli cu 3.800 de locuri care adună superlative: mai mare, mai impresionantă decât Opera de la Milano, Londra sau Viena, cu plafoanele încărcate de aur, lustrele enorme şi frescele semnate Marc Chagall. 

Dar această grandoare a devenit cu timpul o povară, aproape un handicap. Pentru Charles Affron, greutăţile actuale ţin mai ales de producţiile iegale şi de cântăreţi. 

Metropolitan Opera este un teatru de operă situat în renumitul Lincoln Center for the Performing Arts din New York.

"Metropolitan Opera Association" este cea mai mare organizaţie de muzică clasică din America, prezentând anual aproximativ 240 de spectacole de operă.

Sediul companiei este Metropolitan Opera House, una dintre cele mai importante scene de operă din lume.

"MET", cum mai este numită uneori, este doar una din cele 12 organizaţii rezidente la Lincoln Center.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ce bine aratati, azi, mama soacra! Ati putea poza unui pictor chinez.
– Ce amabil esti Ionele, draga! Dar, de ce unui pictor chinez ?
– Pentru ca, de obicei, ei picteaza balauri…
Scrie cu sufletul tău şi reciteşte cu sufletul altora. — Nicolae Iorga

Curs valutar
25 mai 2017


EUR
EURO = 4.5496 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0533 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2515 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online