TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:28:38

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


O ediţie comentată a "Mein Kampf" a lui Adolf Hitler, mare succes editorial în Germania


9 ianuarie 2017

citeşte totul despre:
mein kampf,
germania,
hitler,
editie,
carte,
succes,
librariirating     (10 vizualizări)

Ediţia comentată a cărţii "Mein Kampf" a lui Adolf Hitler, titlu publicat în Germania în ianuarie 2016 pentru prima dată după 1945, s-a impus ca un succes în librării cu nu mai puţin de 85.000 de exemplare vândute, a anunţat editura, relatează AFP.

Institutul de istorie contemporană (IfZ) din Munchen, a tipărit iniţial 4.000 de exemplare, după care a sporit numărul cărţilor tipărite de încă cinci ori.

Textul original al lui Hitler a fost însoţit de 3.500 de note explicative pentru a evita utilizarea sa în scopuri propagandistice, dar criticii şi-au exprimat oricum îngrijorarea privind publicarea cărţii în două tomuri care totalizează circa 2.000 de pagini.

"S-a adeverit că teama că publicarea acestei cărţi permite promovarea ideologiei lui Hitler a fost nefondată", şi-a exprimat satisfacţia într-un comunicat directorul IfZ, Andreas Wirsching.

Potrivit datelor adunate de Institut, cumpărătorii acestei ediţii noi sunt în principal "consumatori interesaţi de istorie şi politică, dar şi profesionişti din învăţământ".

"Dezbaterea privind viziunea asupra lumii a lui Hitler şi abordarea sa de către propagandă a permis tratarea unor cauze şi consecinţe ale ideologiilor totalitare într-o epocă în care autoritarismul şi ideile extremei drepte câştigă teren", a adăugat el.

Germania, pe fondul afluxului de peste un milion de migranţi din 2015 şi a atentatelor islamiştilor, se confruntă cu un avânt fără precedent după cel de Al Doilea Război Mondial al unui partid populist de dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD).

Drepturile pentru singura carte scrisă vreodată de dictatorul nazist, în 1924 şi 1925 — în timp ce ispăşea în închisoare o pedeapsă pentru un puci eşuat, au intrat la 1 ianuarie 2016 în domeniul public, după ce au fost deţinute din 1945 de landul Bavaria.

Tocmai în contextul acestei expirări a drepturilor landului Bavaria a fost lansată noua ediţie a "Mein Kampf".

De la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial, Bavaria s-a opus reeditării "Mein Kampf", chiar dacă opera nu a fost interzisă ca atare. Astfel, exemplare din ediţiile originale pot fi cumpărate în continuare de la anumiţi anticari sau de pe internet.

Autorităţile germane vor totuşi să poată în continuare să-i acţioneze în justiţie pe cei care ar încerca să editeze manifestul fără comentarii.

Cartea detaliază ura faţă de evrei a autorului său care va duce la Holocaust şi militează pentru extinderea "spaţiului vital" al germanilor (Lebensraum) prin cucerirea de noi teritorii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online