TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:32:25

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Top 20 de melodii care creează dependenţă


3 septembrie 2016

citeşte totul despre:
dependenta,
melodii,
queen,
happy,
we will rock you,
pharell williamsrating  rating     (182 vizualizări)

Single-ul „We Will Rock You” al trupei Queen ocupă primul loc în topul cântecelor care generează dependenţa ascultătorilor de acordurile sale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea St. Andrews din Marea Britanie, informează site-ul publicaţiei New Musical Express.

Cercetătorii de la Şcoala de filosofie, antropologie şi cinematografie din cadrul acelei universităţi britanice au conceput şi o formulă matematică pentru a explica felul în care un cântec devine un „earworm” („vierme de ureche” - un cântec molipsitor de care ascultătorul nu se poate sătura să îl asculte, n.r.), potrivit,News.ro.

Potrivit cercetătorului Bede Williams, un „vierme de ureche” are nevoie de 5 componente principale: surpriză, predictibilitate, repetiţie ritmică, potenţă melodică şi receptitivitate (felul în care ascultătorul se simte ascultând acel single).

Formula matematică pe care savanţii britanici au inventat-o este următoarea: Receptitivitate + (Predictibilitate - Surpriză) + (Potenţă melodică) + (Repetiţie ritmică x 1,5) = Vierme de ureche.

Single-ul care generează cel mai mare nivel de dependenţă este „We Will Rock You” al trupei britanice Queen, potrivit autorilor studiului. Locul al doilea a revenit cântecului „Happy” interpretat de cântăreţul american Pharrell Williams, iar podiumul este completat, pe locul al treilea, de un alt cântec celebru al trupei Queen, „We Are The Champions”.

Topul 20 este completat de cântecele

„I’m Gonna Be (500 Miles)” (The Proclaimers),

„YMCA” (The Village People), „

Bohemian Rhapsody” (Queen),

„The Final Countdown” (Europe),

„Livin’ On A Prayer” (Bon Jovi),

„Jingle Bells” (James Pierpoint),

„Who Let The Dogs Out?” (Baha Men),

„Gangnam Style” (Psy),

„Never Gonna Give You Up” (Rick Astley),

„Don’t Stop Believin’” (Journey),

„Uptown Funk” (Mark Ronson)

, „Shake It Off” (”Taylor Swift),

„Beat It” (Michael Jackson)

, „Ruby” (Kaiser Chiefs),

„The Timewarp” (The Rocky Horror Show),

„All About The Bass” (Meghan Trainor)

„Karma Chameleon” (Culture Club).

Earworm” (”vierme de ureche”) este un termen metaforic ce desemnează o temă muzicală, o melodie sau o suită de note muzicale, ale căror acorduri persistă în memoria ascultătorilor, repetitiv şi dificil de reprimat. Acest fenomen afectează între 97% şi 99% din populaţia lumii, iar cei mai afectaţi sunt femeile şi muzicienii. Fenomenul a făcut obiectul unor studii de imagistică cerebrală în Statele Unite.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online