TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:27:03

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Dincolo de zâmbete. Secretul din spatele găleţilor cu apă rece turnate pe cap


21 august 2014

citeşte totul despre:
campanie,
boala,
bunica,
facebook,
gheata,
justin,
musculara,
pacate,
provocari,
spatele,
virale,
sclerozei,
neurologica,
maladiarating  rating     (169 vizualizări)

În urmă cu aproximativ două săptămâni, cei mai importanţi oameni din industria tehnologiei au fost personaje principale în clipuri care au devenit virale pe internet. Mark Zuckerberg, şeful Facebook, Bill Gates, fondatorul Microsoft, Tim Cook, CEO Apple, dar şi alţii, au răspuns unei provocări de a-şi turna o găleată cu gheaţă pe cap. Au urmat şi vedete precum Justin Timbarlake, Lady Gaga, George Bush, Michael Jordan sau Novak Djokovic.

Le-au luat exemplu şi oameni simpli, iar internetul e plin de astfel de filmuleţe. Această campanie se ţine de câţiva ani, însă abia acum a devenit virală. Cu siguranţă sunt unii care au început să o considere enervantă, însă în spatele ei e o cauză extrem de nobilă. Până acum, pentru cercetarea sclerozei laterale amfitriotice, datorită acestei campanii, s-au strâns peste 30 de milioane de dolari.

Este o boalǎ neurologicǎ gravǎ care cauzează slăbiciune musculară, invaliditate. Boala duce la pierderea neuronilor motorii, iar ȋn acest fel maladia afecteazǎ capacitatea de a vorbi, de a mȃnca, de a respira şi de a se mişşca. Cauzele sunt necunoscute.

Printre lacrimi, Anthony Carbajal, un fotograf american, a spus povestea familiei lui. Bunica sa şi mama sa suferă de această boală. Şi, din păcate, în urmă cu câteva luni, chiar şi el a fost diagnosticat cu această afecţiune.

În ţara noastră, 500 dintre pacienţii care suferă de această maladie, care îi ţintuieşte în cărucior, nu primesc tratament compensat. Speranţa de viaţă după diagnosticare este între 2 şi 5 ani, iar tratamentul actual poate extinde acest interval doar cu câteva luni.

Potrivit asociaţiei americane ALS , Pete Frates, un fost jucător de baschet la Boston College, este responsabil pentru popularizarea provocării. Frates trăieşte cu această boală din 2012, iar  fenomenul găleţilor cu gheaţă a luat naştere de când el însuşi a acceptat provocarea la sfârşitul lunii iulie.

Din România au acceptat provocare ALS, fotbaliştii Adrian Mutu şi Pablo de Lucas sau  gimnasta Larisa Iordache,


 Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online