Campioana României la spadă Ana Maria Brânză a fost întâmpinată cu mare fast în staţiunea Buşteni, de altfel oraş în care este şi cetăţean de onoare. Însoţită la Buşteni şi de colegele de la lotul feminin de spadă, Ana Maria a rămas de-a dreptul emoţionată la vederea unui banner imens ce-i purta numele, dar şi la tortul pregătit special în cinstea medaliei de aur obţinută la Campionatul European pentru a cincea oară consecutiv. Ana Maria Brânză şi colegele sale de la lotul feminin de spadă al României au fost întâmpinate la Buşteni cu pâine şi sare, dar şi cu cătinată, o băutură tradiţională preferată de sportivi.  Ana Maria este şi cetăţean de onoare aici, aşa că edilul Emanoil Savin i-a pregătit şi un tort personalizat, dar şi o melodie pe care i-a cântat-o împreună cu lăutarii. 

  "Sunt foarte emoţionată. Ştiam că mă vor aştepta surprinze aici pentru că acasă, la Buşteni, de obicei mă aşteaptă multe surprize, dar de data asta domnul primar s-a întrecut pe sine. Nu am observat banner-ul când am intrat şi toată lumea îl văzuse şi am rămas şocată despre tort, despre primirea pur românească cu pâine şi cu sare . Cătinata o ştiam, este energizant"  , ne-a spus Ana Maria Brânză - campioană europeană la spadă

„Primirea la Buşteni a fost extraordinară. Domnul  primar este un susţinător al sportului, a făcut aici un club select al sportivilor cei mai mari din România. De fiecare dată îi primeşte cu ospitalitatea românească binecunoscută şi nouă ne face o mare cinste să fim prezenţi aici" , ne-a declarat  Mihai Covaliu - preşedintele Federaţiei Române de Scrimă 

Petrecerea în cinstea lotului  feminin de spadă al României a continuat într-o cramă plină cu bunătăţi tradiţionale, printre care sărmăluţe în foi de viţă, cârnaţi, carne afumată şi plăcinte.

 „M-am interesat şi ştiu că acum nu aveţi restricţii la mâncare! Avem 19 feluri de dulceaţă aici. Una mai bună ca alta, pe probate. Şi mai avem şi un platou numai cu vânat, o specialitate. Eu vă urez poftă bună" , le-a spus primarul Emanoil Savin, componentelor din lotul feminin de spadă al României.

Campioana europeană la spadă, Ana Maria Brânză, este cetăţean de onoare al oraşului Buşteni din decembrie 2013.  Acum toată echipa lotului feminin de spadă al României se pregăteşte pentru participarea Campionatele Mondiale de scrimă care vor avea loc în Rusia în perioada 15 - 23 iulie la Kazan.