La prima apariţie oficială din acest sezon, antrenorul Petrolului, Răzvan Lucescu, nu s-a hazardat să vorbească despre Petrolul ca o candidată certă la titlul de campioană: ”Ştiu că aşteptaţi promisiuni măreţe, dar eu nu fac asta. Nu sunt prezicător să ghicescu eu clasamentul. Dacă puteam, era simplu! Cert este că Petrolul, Astra, Steaua şi CFR Cluj vor lupta pentru titlu!”, a declarat Lucescu.

Antrenorul Petrolului a fost însoţit la conferinţa de presă de către cei doi secunzi, nou veniţi în lotul lupilor, Nae Constantin şi Florin Pârvu.

Despre lotul de jucători, Lucescu a spus că ar mai fi nevoie de un fundaş central, iar dacă Ianis Zicu nu va mai continua la Petrolul, aşa cum este probabil, se va căuta o soluţie şi pentru înlocuirea acestuia.

După conferinţă, echipa a efectuat un antrenament cu public, 2000 de suporteri fiind prezenţi în Trinuba a II-a de pe Ilie Oană la întânirea cu suporterii.

Singurul absent, în afara lui Guilherme care a plecat de la Petrolul, a fost Teixeira, el urmând să se alăture lotului petrolist direct la Maribor, locul ales pentru cantonament.