FC Petrolul Ploieşti a anuntat pe site-ul oficial al clubului ca a ajuns la un acord cu Udinese pentru transferul definitiv al fotbalistului francez Jean-Alain Andre Fanchone.

În vârstă de 25 de ani, Fanchone evoluează pe postul de fundaş stânga şi a semnat, joi, cu Petrolul un contract valabil în următoarele trei sezoane.

Născut pe 22 septembrie 1988, la Mulhouse, Jean-Alain a început fotbalul la RC Strasbourg, unde a activat timp de aproape un deceniu, în perioada 2003-2012, ultimii patru ani la echipa de seniori, pentru ca în stagiunea 2010-2011 să joace aproape 30 de meciuri în Ligue 1, în tricoul lui Arles-Avignon.

După ce a parafat un angajament cu Udinese, în 2011, fostul internaţional de juniori a fost împrumutat la Watford, după care a ajuns la Olympique Nimes, formaţie unde jucătorul de 1,76 metri şi 71 de kilograme a evoluat constant în banda stângă a defensivei.

”Am negociat cu Udinese timp de o lună şi ne bucurăm că am realizat acest transfer. Fanchone este un jucător cu o viteză şi tehnică foate bune, dar şi cu experienţă, acumulată mai ales în sezonul în care în a evoluat din Ligue 1”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, managerul sportiv Marius Nicolae.

Sursa : petrolul.ro