Cu doar câteva zile înainte de reunirea lotului, oficialii Petrolului nu au anunţat nimic în privinţa transferurilor. Asta în ciuda faptului că antrenorul Răzvan Lucescu a spus că ar vrea să aibă lotul conturat înainte de plecarea în primul stagiu de pregătire. Va fi foarte interesantă strategia pe care Petrolul o va aplica în transferurile din această vară. Zvonuri s-au lansat cu nemiluita, alimentate tocmai de tăcerea clubului. Va fi foarte interesantă strategia, pentru că ea va reflecta intenţiile conducerii! Pentru fani, cel puţin, va fi un reper important. Pentru că trebuie să respectăm adevăraul şi să spunem că nu poţi lua titlul în România dacă vei transfera jucători precum Fanchone, Peteleu, Henrique sau Balauru.

Echipa are nevoie de jucători noi, mai ales în defensivă, dar nu foarte mulţi. Pentru că iar va exista scuza cu lipsa omogenităţii, bla, bla, bla. Dar, mai presus de orice, are nevoie de jucători de valoare. Nu de „reveniţi în fotbalul românesc” sau de „puşti cu perspective reale”. Mai ales dacă se ţine cont şi de pierderile suferite faţă de lotul din sezonul trecut.

Nu este o situaţie uşor de gestionat, tocmai de aceea trebuie să existe foarte multă grijă! De această dată sper ca Lucescu să-l convingă pe Mario să-i aducă jucărorii pe care-i vrea el, nu aceia pe care „clubul i-a observat de mai mult timp”. Aşa cum s-a mai întâmplat!