Nu vreau să discut în niciun fel despre Zicu, acum, în cheia fanului petrolist care îl priveşte pe Ianis ca pe înlocuitorul lui Boudjemaa, de exemplu. Şi nici nu mi-am propus să fiu, tacit, de acord cu antrenorul Petrolului, care ar putea să îşi dorească mai degrabă să fie linişte în jurul lui Zicu. Vreau doar să atrag atenţia că se prelungeşte o boală care nu pare să aibă remediu în mediul petrolist. Şi sunt în joc obiectivele echipei. Deocamdată, Zicu ocupă un loc în lotul Petrolului fără să fi demonstrat că îl merită.

Cei care spun că e treaba conducerii dacă vrea sau nu să plătească un jucător precum Zicu s-ar putea să aibă dreptate. Dar nu doar  a conducerii. Pentru că, fără să apară o schimbare de atitudine a lui Zicu, ar putea fi treaba întregii suflări petroliste. Este suficient să existe un element destabilizator în lot, pentru a fisura şi, apoi, pentru a dărâma o construcţie aparent solidă. Antrenorul i-a acordat credit, prea mult, după părerea unora. I-a dat şanse, i-a arătat că are încredere în el. Suporterii nu l-au luat în bâză decât atunci când au văzut indolenţă în jocul lui Zicu.

Faptul că lui Lucescu i-a ieşit cu Zicu la altă echipă nu reprezintă nicio garanţie că aşa va fi şi la Ploieşti. Este alt mediu, propice pentru cei mai mulţi, dar poate nu şi lui Zicu.

Este o variantă de luat în calcul. Nu trebuie păstrată liniştea în jurul lui Zicu în ideea că talentul lui va face furori la Ploieşti. Sportivii mari au psihic bun, fotbaliştii mari, la fel, logic.

Aşa că, dragă Ianis, ZI CU vorbele tale, faci şi tu ceva pentru Petrolul? Nu de alta, dar Petrolul a făcut, deja, multe pentru tine! Ceva ar însemna şi o despărţire, dacă simţi că nu mai poţi. E mai onorabilă decât să iei salariu doar pentru a fi sursa miştou-urilor.

Uite, după ce Fortuna Câmpina a promovat în Liga a II-a, preşedintele echipei, Vigil Munteanu, a fost întrebat de un coleg, într-o doară, dacă nu ar vrea să/l ia pe Zicu, de la Petrolul. Omul a răspuns sec: Lăsaţi-l acolo!

Reacţionezi şi tu, cumva?