Jucătoarea română, care, de luni, va urca pe locul 3 în lume, a fost învinsă în prima ei mare finală din carieră, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6. în faţa rusoaicei Maria Şarapova. În ciuda eşecului, Simona Halep a reuşit o performanţă uluitoare la Paris, care nu mai fusese reuşită de o româncă de 34 de ani.

Constănţeanca a căzut rareori pradă emoţiilor, însă experienţa şi exactitatea rusoaicei au învins ambiţia şi spiritul de sacrificiu al Simonei, care a alergat enorm azi.

Meciul de pe zgura din capitala Franţei s-a întins pe mai mult de trei ore şi a fost un spectacol al nervilor şi dexterităţii. Ambele jucătoare au practicat un joc extraordinar, însă, din păcate, Simona a fost cea care a părăsit terenul învinsă.

"Tot respectul pentru Simona, a jucat foarte bine azi. Este un pas mare pentru ea, a făcut un turneu foarte bun, iar o primă finală este mereu ceva special", a spus rusoaica, după meci.

 "Este un meci pe care nu îl voi uita niciodată. Am avut două săptămâni incredibile aici. Mă bucur că aţi venit să mă susţineţi. Mai ales românilor. Ştiu că mulţi români mă urmăresc acum şi aş vrea să le mulţumesc. Nici nu ştiu cum să exprim ceea ce simt. Vă iubesc", a spus şi Simona, care a avut câteva cuvinte în franceză pentru parizieni, care s-au încheiat cu vorbele: "Voi reveni".

Pentru că a ajuns în finala turneului Roland Garros, Simona Halep va primi 1.300 de puncte WTA şi un premiu de 825.000 de euro.

Cu toate că a părăsit terenul în lacrimi şi rămâne fără victorie în faţa extraordinarei Şarapovei, care a plecat acasă cu 1,65 milioane de dolari, pe lângă trofeul de la Paris, Simona Halep rămâne, poate, cel mai frumos lucru care se întâmplă în România.