Finala turnelui de tenis de la Roland Garros îl scoate pe Vladimir Putin din bârlog. Acesta şi-a anunţat prezenţa pe arena pariziană unde astăzi, cu începere de la ora 16.00, va avea loc finala care va opune cele mai bune două jucătoare din acest turneu: Simona Halep şi Maria Sharapova. Unul dintre principalii susţinători ai rusoaicei, cei doi participând împreună la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, Putin nu a dat nici un pronostic privind meciul.

Sharapova este cea mai bine plătită sportivă din lume - doar anul trecut, a făcut 29 de milioane de dolari, iar averea ei sare de 100 de milioane!

În confruntările cu rusoaica, Halep nu a reuşit nicio victorie în trei meciuri, dar nicio dată miza nu a fost atât de mare: un trofeu de Grand Slem.

Prima întâlnire dintre puternica rusoaică şi româncă a avut loc la Indian Wells în 2012. Au fost două seturi, 6-3, 6-4. În acelaşi an s-au confruntat din nou, la Beijing. Tot două seturi, dar mai strânse 7-5, 7-5.

Ultima întâlnire dintre cele două a avut loc acum câteva săptămâni, la Madrid, în finală. Simona s-a mai apropiat un pic de Sharapova luându-i primul set cu 6-1, dar Maria nu renunţă niciodată la luptă. S-a impus în trei seturi 1-6, 6-2, 6-3.

Stilul de joc al Mariei este unul care nu-i convine deloc Simonei. Rusoaica e o jucătoare agresivă, care foloseşte multă forţă pentru a conduce jocul de pe linia de fund a terenului. Românca însă la fiecare meci s-a apropiat de Sharapova.

Însă Simona ştie: a venit momentul unei victorii!