Laurenţiu Marinescu este singurul ploieştean pe care-l are Petrolul în lot, în afara juniorilor. El a reuşit să depăşească momente foarte grele, în sezonul trecut, revenind pe gazon abia în finalul stagiunii, la meciul cu FC Vaslui, când a şi marcat, din penalty.

Mijlocaşul ploieştean, căpitanul echipei, are acum o perspectivă interesantă. Şi-a prelungit contractul cu echipa petrolistă şi ar vrea să ajungă, rapid, la un nivel optim de pregătire fizică.

Să admitem că acest lucru este posibil! Chiar şi aşa, ce şanse are, obiectiv vorbind, Laurenţiu Marinescu să ajungă titular la Petrolul?

Eu sunt adeptul ideii că un Marinescu “bun de joc” trebuie să fie titular, întrebarea fiind, însă, pe ce post?

Dacă Petrolul nu îşi va rezolva problema în defensivă, este foarte posibil ca Hoban să “dispară” din grupul mijlocaşilor centrali pentru a trece în acela al stoperilor. Asta înseamnă, cel puţin teoretic, o şansă în plus pentru Marinescu de a câştiga un loc de titular ca mijlocaş central, eventual alături de Pablo De Lucas.

Având în vedere abilităţile lui tehnice, însă, Marinescu ar putea fi folosit şi în bandă. Cum în stânga pare a fi aglomeraţie mare, Teixeira şi Mutu fiind concurenţi direcţi pe acest post, mai plauzibilă pare plasarea lui pe banda dreaptă, acolo unde Priso nu este chiar de neînlocuit. Cum Gevaro Nepomuceno, care e mijlocaş stânga de meserie, ar putea juca şi pe dreapta, soluţia nu mai pare, însă, deloc simplă nici pe această poziţie.

La toate aceste dileme, însă, trebuie să găsească răspuns Răzvan Lucescu, antrenorul Petrolului  fiind un “fan” al fotbaliştilor care “ştiu cu mingea”.

Dincolo de toate aceste variante, pliate pe fostul sistem de joc al Petrolului, 4-2-3-1, important va fi modul în care Marinescu va reuşi să fie convingător prin evoluţiile lui.

Ploieşteanul Petrolului poate fi titular în viitorul sezon, mai ales dacă se va ţine cont doar de forma de moment a jucătorilor şi mai ales dacă lui Mutu şi lui Zicu (dacă mai rămâne şi Zicu) nu li se vor căuta locuri în echipă doar pe baza numelui lor.

În privinţa fanilor, lucrurile sunt clare, în acest moment Marinescu fiind, normal, cel mai îndrăgit fotbalist din lotul petrolist. Iar acest aspect ar trebui să conteze şi el!