Când am spus, la venirea lui Bornescu la Petrolul, prima dată, că pentru mine rămâne acel huligan care mitralia suporterii Petrolului, când apăra poarta Craiovei lui Mititelu, mi-au spus unii că e profesionist. De fapt acest termen este unul care îmbracă frumos ideea de mercenariat.

Bornescu a încheiat contractul cu Petrolul, poate să plece la orice echipă vrea, dar ar fi putut să aibă mai mult respect faţă de clubul Petrolul, care l-a ţinut în circuit, într-o perioadă în care mai mult avea nevoie Bornescu de Petrolul decât invers.

L-am auzit pe fostul portar al Petrolului la Dolce Sport cum a menţionat el că ţine foarte mult la Craiova şi la Rapid, şi că nu exclude varianta de a ajunge la Steaua, dacă pleacă Tătăruşanu!

A uitat să spună că ţine şi la Petrolul, chiar dacă, atât cât a fost la această echipă, pupa embleme şi se bătea cu pumnii în piept că e mare petrolist. Pe mine nu mă miră, însă, pentru că el aşa a făcut şi la U cluj, când l-a luat la bătaie pe Cadu.

Bornescu, în fapt, este genul acela de portar care a demosntrat că nu poate face faţă unei concurenţe reale. Dacă are un coleg care are valoare, el nu poate fi primul ales de către antrenor. A demonstrat-o şi la Rapid, când era rezerva lui Coman, dar şi la Petrolul, unde nu avea cum să joace în faţa lui Pecanha. Bornescu s-a simţit bine doar la FC Caracal şi la Craiova, acolo unde, în mod real, concurenţa era, valoric, sub nivelul lui.

Oricum, din perioada în care a fost la Petrolul eu am reţinut doar că l-a muşcat pe Bawab şi că a fost „magnific” într-un meci cu Dinamo! În rest, numai de bine!

Obiectiv vorbind, prin plecarea lui Bornescu, Petrolul nu pierde nimic!