Meciul dintre Petrolul şi Pandurii nu a fost genul acela de derbi răsuflat, în care echipele o lălăie şi se joacă doar la centru terenului. A fost un meci cu un ritm bun, mai ales că s-a disputat în cea mai călduroasă zi a anului şi la doar patru zile distanţă de apariţiile europene ale celor două echipe.

Contra şi Pustai au pus pe teren două echipe care nu păcălesc fotbalul, ci încearcă să îl joace. Petrolul, normal, a fost vioara întâi, în special în prima repriză. Ploieştenii puteau deschide scorul în minutul 16, atunci când Teixeira i-a pasat bine lui Grozav, pe dreapta, dar şutul în cros al şeptarului petrolist a lovit bara. Atacurile Petrolului au continuat, dar nici Pandurii nu s-au baricadat, împingând liniile spre poarta lui Pecanha, în mai multe rânduri, iar Buleică a prins un şut bun, puţin peste poartă.

Cu trecerea timpului, s-a adâncit decalajul dintre jocul mijlocaşilor centrali: Mustivar şi Hoban au dat semne de oboseală, ei fiind, de multe ori, prinşi prea departe de jucătorii ofensivi ai Petrolului, în vreme ce Breeveld şi Anton au evoluat foarte bine, mult mai mobili şi compacţi în blocarea culoarelor din zona centrală.

Contra a mutat primul, ofensiv, trimiţându-l pe teren pe Ferebory Dore, în locul lui Teixeira. Hamza a fost retras din poziţia de vârf, preluată de Dore, au atacant longilin şi dispus să penduleze de-a latul frontului de atac. Apoi, a ieşit Mustivar şi a intrat De Lucas, mutarea fiind de natură a aduce un plus de tehnică pe faza de construcţie. A reacţionat şi Pustai, trimiţându-l pe teren pe Sipoto Bohale, în locul inexistentului Eric.Pandurii s-au retras, au trecut cu bine de câteva momente delicate şi au deschis scorul în minutul 83, după un corner, atunci când noul intrat Bohale a reluat puternic, din centrul careului, după o minge bâlbâită de apărarea Petrolului. De precizat că faza a fost precedată de un fault în atac, neobservat de Istvan Kovacs. Petrolul se organizează, nu renunţă, iar Dore aruncă stadionul în aer după ce finalizează în forţă, din unghi, după o pasă primită de la Boudjemaa. Pandurii au condus doar 2 minute! Mai mult, Petrolul simte că poate câştiga, atacă susţinut şi primeşte, pe bună dreptate, o lovitură de la 11 metri, în minutul 89, după un henţ evident al lui Erico Da Silva.

Grozav (care a jucat bine şi de această dată) îşi bate joc, însă, de lovitura de la 11 metri, încercând o scăriţă şi partida se încheie la egalitate.

Nu e timp de lamentări, joi vine Vitesse!