S-a încheiat un sezon în care numele lui Guilherme a fost foarte des rostit atunci când a venit vorba despre Petrolul. De cele mai multe ori, aceste menţiuni au fost legate de problemele contractuale, Guilherme lămurind şi acest aspect, înainte de meciul cu Steaua, atunci când a anunţat că prelungeşte contractul cu Petrolul pentru doi ani.

Pentru jucător, însă, sezonul care tocmai s-a încheiat a fost unul pe care-l poate pune în ramă. Brazilianul a devenit singurul fotbalist din Liga I care a bifat toate minute din această ediţie de campiona. Ca fundaş lateral să ajungi la o asemenea performanţă este foarte, foarte greu. Şi, cel mai probabil, va mai trece mult timp până când acest record al lui Guilherme să fie doborât de un al fundaş.

Mai mult, Guilherme a foat prezent în echipa lupilor şi la meciurile din Europa League, dar şi la partidele din Cupa României, astfel încât, pentru el, au fost mai  mult de 40 de partide pe care le-a jucat în tricoul Petrolului în acest sezon.

Din păcate pentru palmaresul lui, Guilherme, el nu a reuşit să marcheze, el având o şansă imensă în meciul tur cu Dinamo, atunci când a ratat o lovitură de la 11 metri.

De altfel, meciurile cu Dinamo au fost cele care l-au evidenţiat pe Guilherme şi în mod negativ, pentru că în retur, la Ploieşti, fundaşul brazilian a marcat un autogol!

Prelungirea contractului cu Petrolul a scos în evidenţă şi caracterul brazilianului, care fi putut pleca la orice alt club din Europa sau din România, ca fotbalist liber de contract, urmând să primească şi primă de instalare. Dar nu a făcut-o şi a rămas la Ploieşti, demosntrând că nu a minţit atunci când a spus că Petrolul este prima opţiune.

Un fotbalist pe care te poţi baza pe toată durata sezonului şi care a ales să prelungească înţelegerea cu Petrolul este, de acum, încolo, o reper fix în echipa ploieşteană şi pentru viitorul sezon. Acesta este Haubert Guilherme, care a şi argumentat decizia lui: “Am rămas la Petrolul să iau titlul!”.