Cu o formaţie improvizată, Petrolul şi-a respectat blazonul în ultima rundă din acest sezon şi s-a impus la scor, 3-0, pe terenul Coronei Braşov. A fost acel gen de meci fără miză, dar pe care petroliştii l-au tratat serios, sporindu-şi meritat zestrea de puncte a celui mai bun sezon din istorie.

Cu un cuplu de fundaşi centrali alcătuit din mijlocaşi defensivi, Hoban şi Mustivar, dar şi un cuplu de mijlocaşi centrali folosit în premieră, Marinescu – Fernandez, Petrolul a făcut legea pe teren, acolo unde Camara şi Tamuz au jucat, împreună, din primul minut. Priso a luat laurii la primele două goluri ale Petrolului, după care Abel Camara a marcat pentru 3-0. A fost primul gol al lui Camara, taman la ultimul meci în tricoul Petrolului, Abel dorind să demonstreze, măcar aşa, că zeul fotbalului nu l-a ucis, ci doar l-a rănit în acest sezon. În rest, ratări şi o oarecare lejeritate defensivă, absolut de înţeles.

Petrolul a încheiat meciul cu trei juniori pe teren, Alexandru Radu, Roberto Alecsandru şi Iuliu Oprea, Lucescu acordându-le puştilor debutul Ligii I. De remarcat şi faptul că, pentru prima dată în acest sezon, tocmai la ultimul meci, Petrolul a avut, în acelaşi timp pe teren, şapte jucători români!

Cu un bilanţ remarcabil în această ediţie de campionat, dar şi cu regretele punctelor irosite cu echipele mici, petroliştii au tras cortina peste acest sezon, într-un mod plăcut, dar numai pentru a o ridica, mai spectaculos, în viitorul campionat!

Despre toate elementele care au făcut din Petrolul o forţă în Liga I, în zilele care urmează!