Ploieştenii sunt gazde bune atunci când vor. Uite, anul trecut, Pandurii Târgu Jiu, o echipă care începuse campionatul ca din puşcă, a venit la Ploieşti şi a primit multe din partea Petrolului. Multe goluri,  să nu zică oltenii că ploieştenii sunt zgârciţi. Ceea ce ar trebui să spună şi după meciul de astăzi!

Acum, expoziţiunea are alte date. Petrolul şi Pandurii au statut de echipe care ţintesc la podiumul sezonului actual, nu mai vin din postura de echipe frumoase, care pot fi revelaţii. Acum sunt certitudini. Petrolul a câştigat la Cluj, cu Universitatea, iar Pandurii au bătut Braşovul cu 3-1, la Târgu Jiu. Ambele formaţii au câştigat meciurile disputate în turul al doilea preliminar al Europa League cu acelaşi scor, 4-0. Cu jucători inventive în cele două echipe, este de aşteptat ca meciul să fie unul cu multe faze de poartă şi, probabil, cu destule goluri.

Petrolul este favorită, pe bună dreptate, fiind greu pentru oaspeţi să ia puncte pe Ilie Oană. Oricât de bun ar fi Matulevicius în gura porţii şi oricât de tehnic ar fi Eric. Mai ales că lotul galben-albaştrilor se conturează şi îi oferă mai multe soluţii lui Contra pentru faza de atac. De Lucas, suspendat la Cluj, va apărea, probabil, în primul unsprezece al Petrolului. Revenit după suspendare este şi Yamissi, dar în cazul lui titularizarea nu poate fi o certitudine.

Cu publicul alături, Petrolul are datoria de a lua cele trei puncte, importante, în faţa unui adversar bun, dar care a mai arătat şi în trecut că se cam pierde cu firea pe Ilie Oană.   

Partida dintre Petrolul şi Pandurii Târgu Jiu se dispută astăzi, de la ora 20.45