Partida dintre Petrolul şi FC Vaslui a stabilit un nou record în această ediţie de campionat. Petrolul este echipa care a primit penalty, justificat de fiecare dată, în trei partide consecutive: cu FC Botoşani (chiar două!), cu Poli Timişoara şi cu FC Vaslui. Dintre aceste patru lovituri de pedeapsă, trei au fost transformate de către Mutu, Marinescu şi Albin, iar una ratată, de către Zicu.

Faţă de turul campionatului, atunci când Petrolul a avut cel puţin şapte penalty-uri neacordate, în acest sezon de primăvară lupii au şi primit loviturile de la 11 metri cuvenite. Pe de o parte. Pe de altă parte, însă, multitudinea penalty-urilor acordate Petrolului are cauze cât se poate de „fotbalistice”. Petrolul este formaţia care produce cele mai multe acţiuni de atac periculoase în careurile adverse, fiind una dintre formaţiile care marcheză foarte rar din afara suprafeţei de 16 metri. Apoi, jucătorii care sunt implicaţi în acţiunile ofensive din careurile adverse au un grad ridicat de tehnicitate, ceea ce face ca adversarii să fie expuşi la faulturi în zona periculoasă. Aşa că numărul de lovituri de la 11 metri pe care-l are echipa petrolistă nu trebuie să surprindă. Ba, trebuia să fie mai mare!

Este un element care arată, chiar direct, faptul că Petrolul este o echipă foarte combinativă, cu jucători cărora le place să ducă mingea până în poartă.

Un alt record, deranjant de această dată, deţinut tot de Petrolul, este acela că formaţia ploieşteană are cele mai multe penalty-uri ratate în acest campionat: 4!

Dacă lovitura de pedeapsă irosită de Zicu în meciul de aseară nu a contat în economia punctelor puse în joc, celelalte trei au survenit în partide pe care Petrolul le-a încheiat la egalitate: Grozav- cu Pandurii, Guilherme- cu Dinamo şi Dore -  cu Poli Timişoara. Or, în aceste situaţii au fost irosite şi puncte.

Are şi ratarea lui Zicu, de aseară, o doză de dezamăgire. În primul rând pentru jucător, dar şi pentru echipă, care ar fi reuşit, în cazul în care Zicu ar fi marcat, să înscrie pentru prima dată în acest campionat patru goluri într-un singur meci!