Când eşti iubitor de fotbal, aşa ceva îţi doreşti să vezi de la o echipă. Un atac permanent, o succesiune de faze care să macine adversarul şi o lipsă de milă, aparent cinică, atunci când ţi se deschid larg porţile adevăratului spectacol al sportului rege. Petrolul a învins pe FC Vaslui doar cu 3-0 pentru că a ratat foarte mult. Inclusiv o lovitură de la 11 metri, în final, atunci când Lucescu a vrut să-i dea şi lui Zicu şansa deblocării psihice. Doar că Zicu nu a profitat de şansă şi mai degrabă şi-a accentuat blocajul, trimiţând mingea pe lângă poartă!

Până atunci, însă, Tamuz, în seară magică, rezolvase cazul, cu două goluri de autor, iar Mutu înscrisese şi el primul gol din acţiune de când a venit de la Petrolul. Nu a marcat Albin, oarecum surprinzător, deşi a avut ocazia să o facă, dar şi pentru că a fost trimis ca mijlocaş dreapta, pentru a-i face loc lui Mutu în centrul liniei de trei din spatele lui Tamuz.

A fost genul de meci care îţi răscoleşte amintirile latente ale punctelor pierdute acasă cu Timişoara, Braşov sau Ceahlăul, care te face să te întrebi ce ar fi fost dacă...

Un fotbal efervescent, care desfată simţurile oricărui microbist, însoţeşte Petrolul în această perioadă magică. A fost a cincea victorie consecutivă, al patrulea meci la rând cu trei goluri marcate şi al treilea consecutiv încheiat cu acelaşi scor: 3-0.

Şi, indiferent de ceea ce ar vrea să spună unii, invocând situaţia echipei oaspete, este în totalitate meritul Petrolului, echipă care a călcat sub şenilele Tancului Tamuz, dar şi sub ghetele de fotbalişti ale infanteriştilor din spatele acestuia, o echipă care nu primise gol şi chiar câştigase în faţa Stelei!

Lupii au simţit miros de sânge în acest final de sezon şi fac prăpăd. Nu numai pentru a se hrăni, dar şi din dorinţa de a ucide, pur şi simplu, orice animal întâlnit în cale. Şi când mă gândesc la faptul că nişte oi vor veni la rând, mă înfioară gândul unui masacru ce stă să vină! Dar pot trăi cu asta...

foto: dolcesport