În cele şase meciuri disputate până acum, în campionat, de Petrolul sub conducerea lui Răzvan Lucescu, au apărut unele schimbări. Şi în exprimarea echipei, dar şi în componenţa acesteia.

Aşa cum se cunoaşte, de când a venit Lucescu, Petrolul nu a pierdut în campionat, înregistrând patru rezultate de egalitate şi două victorii.

Asta nu este deloc o statistică interesantă, pentru că era, oarecum, de aşteptat să apară multe rezultate de egalitate. Dar, sunt câteva elemente interesante. În primul rând, Petrolul, care, sub Contra, era o echipă de repriza a doua, şi-a schimbat acest statul de la venirea lui Răzvan. În ultimele şase meciuri, Petrolul a marcat 9 goluri, şase dintre acestea (două treimi) fiind reuşite în prima parte a meciurilor. Cu Lucescu la timonă, în campionat, Petrolul a bifat doar două meciuri în care nu a luat gol (cu Chiajna, în deplasare, şi cu Gaz Metan, acasă), din acest punct de vedere apărarea fiind mai permisivă. În schimb, doar într-un meci echipa nu a reuşit să marcheze ( la Chiajna). Un alt element de remarcat este acela că echipa se află pe un trend ascendent în privinţa golurilor marcate: a dat un gol cu CFR Cluj, două – cu Gaz Metan şi trei, cu Săgeata. Dacă s-ar respecta acest algoritm, ar urma 4 cu FC Botoşani!

În privinţa componenţei echipei, de remarcat, de la venirea lui Lucescu, este faptul că Romario şi-a pierdut, pe bună dreptate, locul de titular, în vreme ce Mustivar a primit din nou şansa de a fi titular şi a profitat de ea, prestaţiile sale, atunci când a fost folosit, fiind foarte bune.

Tot cu Lucescu, Abel Camara a primit mai multe minute, dar acest lucru nu l-a ajutat pe portughez să spargă gheaţa şi să marcheze, în sfârşit, un gol pentru Petrolul.

O altă schimbare de optică, de la venirea lui Lucescu, este aceea de a-l folosi în poarta Petrolului, inclusiv în meciurile de cupă, doar pe Pecanha, ceea ce nu se întâmpla în mandatul lui Contra, care îl folosea în cupă doar pe Bornescu.

În fine, de remarcat ar mai fi faptul că, de la venirea lui Răzvan Lucescu, fotbaliştii Petrolului au primit două cartonaşe roşii: Geraldo, la Cluj, şi Mustivar, acasă, cu Gaz Metan. În mandatul lui Contra, Petrolul a primit un singur cartonaş roşu, în chiar ultimul meci al lui Guriţă pe banca echipei ploieştene, la Piatra Neamţ, atunci când a fost eliminat De Lucas.

Cum Lucescu a condus Petrolul la meciul în care, în premieră în acest campionat, a dat trei goluri în deplasare, ar fi interesant dacă ar reuşi să stabilească o altă premieră: Petrolul să marcheze patru goluri într-un singur meci! Poate cu FC Botoşani?