Faptul că Petrolul va avea, în câţiva ani, nu foarte mulţi, o bază de selecţie proprie, devine din ce în ce mai mult o certitudine. Mai ales ţinând cont de faptul că rezultatele muncii depuse la nivelul copiilor şi juniorilor dau roade, sistematic.

După ce, în iarnă, Grupa 2002 de la Petrolul  s-a impus la Braşov Indoor Cup, de această dată fotbaliştii născuţi în 2001 au câştigat turneul internaţional Hellas Trophy Greece 2014, în timp ce colegii lor mai mari cu un an au disputat finala competiţiei.

 

Grupele 2000 şi 2001 antrenate de Iulian Cojocaru au avut prestaţii excelente la turneul desfăşurat în această săptămână în Grecia, în localitatea Leptokaria, regiunea Katerini, deşi au întâlnit adversari puternici din Ucraina, Serbia, Albania, Cipru, România şi ţara gazdă. La capătul unui parcurs fără greşeală, cu victorii clare şi goluri spectaculoase, micii petrolişti ai Grupei 2001 au câştigat marele trofeu, dispunând în finală cu un categoric 4-0 de grecii de la SFK Pierikos.

 

Rezultatele Grupei 2001:

 

FC Petrolul – SC Rm. Vâlcea 5-0 (Iulian Ilie 3, M. Goroneanu, Niţescu)

Academia Litochoro – FC Petrolul 1-7 (A. Stancu, Iulian Ilie 2, Costache, Ristea, Niţescu)

FC Petrolul – Orfeas Puma Xanthix 6-1 (Iulian Ilie 2, A. Stancu 2, Niţescu, Drăgoi)

Academia Giotsa – FC Petrolul Ploieşti 0-5 (Iulian Ilie, Ristea, Stancu 2, M. Goroneanu)

FC Petrolul – ETH. Keramid./Vatan 9-1 (Ristea 5, D. Dumitru, R. Braşov, Costache, M. Goroneanu

 

FINALA: SFK Pierikos – FC Petrolul 0-4 (Iulian Ilie 2, M. Goroneanu 2).

 

Antrenorul Iulian Cojocaru a avut la dispoziţie următorul lot de jucători: Eduard Şerban, Rareş Braşov, Alexandru Cojanu, Andrei Gâtej, Darius Dumitru, Ovidiu Costache, Iulian Ilie, Antonio Ristea, Ionuţ Ilie, Ştefan Georgescu, Mihai Amariei, Iulian Drăgoi, Octavian Badiu, Andrei Stancu, Florin Nicolae, Matei Goroneanu, Mihai Niţescu, Costin Voicu, Bujor Răducanu, Alexandru Gheorghe.

 

Rezultatele Grupei 2000:

Academia Giotsa – FC Petrolul 0-0

Academia Litochoro – FC Petrolul 0-2 (Rusu, Penescu)

FC Petrolul – KF Teuta Durres 1-0 (Stanciu)

FC Petrolul – SKF Pierikos 0-0

 

FINALA: Academia Giotsa – FC Petrolul 2-0

 

Performanţa de a juca ultimul act al competiţiei este cu atât mai importantă pentru juniorii născuţi în 2000, cu cât ei au fost cu un an mai mici faţă de toţi ceilalţi adversari. Merită felicitaţi pentru evoluţiile lor Mugurel Niţu, Alin Ioniţă, Valentin Ticu, Ionuţ Dima, Adrian Neacşu, Dragoş Dumitru, Dragoş Penescu, Marian Constantinescu, Paul Baciu, Alexandru Rusu, Antonio Manolache, Viorel Ion, Cosmin Cheche, Daniel Panait, Bogdan Stanciu, Adelin Damian.

Tehnicianul Iulian Cojocaru consideră că turneul Hellas Trophy Greece 2014 a îmbogăţit considerabil experienţa internaţională a lupişorilor şi se declară mulţumit de prestaţiile ambelor grupe: ”Era important să vedem unde ne aflăm şi în acest an faţă de alte formaţii din Europa, iar tuneul le-a prins foarte bine copiilor. Au fost meciuri dificile, vorbesc de Grupa 2000, dat fiind că băieţii au fost mai mici cu un an, dar cu toate acestea parcursul lor a fost peste aşteptări. Faptul că am câştigat trofeul la o categorie de vârstă şi am jucat finala în cealaltă, îmi întăreşte convingerea că aceşti copii sunt pe drumul cel bun şi au un viitor promiţător. Ne bucurăm cu toţii că şi de această dată am reprezentat cu cinste brandul FC Petrolul”.